آغاز عملیات اجرایی احداث سازه آشغال‌گیر و کانال انتقال پساب شهری ورودی به زنجانرود

آغاز عملیات اجرایی احداث سازه آشغال‌گیر و کانال انتقال پساب شهری ورودی به زنجانرود

میهن نیوز- مهران حبیبی / پس از مدتها انتظار با تلاش های شهرداری و دستور استاندار زنجان گامی جدی در راستای احیای زنجانرود با آغاز عملیات اجرایی احداث سازه آشغال‌گیر و کانال انتقال پساب شهری ورودی به زنجانرود برداشته شد.

شهردار زنجان در این مراسم با بیان اینکه این طرح یکی از پروژه های مهم شهری زنجان در حوزه زیست محیطی و تفرجگاهی است، گفت: زنجانرود یکی از مهمترین دارایی های شهر زنجان در حوزه تفرجگاهی و گردشگری است ولی متاسفانه به دلیل ورود فاضلاب‌های شهری، سال‌هاست با آلودگی دست و پنجه نرم می‌کند .

دکترعلیرضا فیروزفر با تاکید بر اینکه هرگونه اقدام برای توسعه و احیای زنجانرود، منوط به حذف کامل فاضلاب از این رودخانه است. ،  تصریح کرد:  در گذشته نیز تلاش‌هایی برای بهبود وضعیت زنجانرود انجام شده اما بدون رفع مشکل اصلی یعنی آلودگی فاضلاب، این اقدامات نتیجه مطلوبی نداشته است.

 

وی عنوان کرد: با اجرای این پروژه، فاضلاب‌های شهری از مسیر زنجانرود منحرف شده و از ورود آن‌ها به رودخانه جلوگیری خواهد شد. این امر علاوه بر بهبود کیفیت آب و احیای محیط زیست، زمینه را برای توسعه گردشگری و تفریحی در حاشیه زنجانرود فراهم خواهد کرد.

این مسوول شهری ابراز کرد: این پروژه در چند فاز اجرا خواهد شد و فاز اول آن به طول ۱٫۶ کیلومتر در مدت هشت ماه به بهره‌برداری خواهد رسید، البته تلاش می‌شود طرح قبل از فرارسیدن یخبندان عملیاتی شود.

فیروزفر با بیان اینکه طرح مدنظر در سه فاز عملیاتی خواهد شد، ادامه داد: فازهای بعدی این پروژه نیازمند آزادسازی بستر رودخانه است.

وی نصب سازه هیدرولیکی برای آشغالگیری و تعبیه دریچه‌هایی برای پاک‌سازی مستمر فاضلاب جاری در کانال را از پیش‌بینی‌های انجام شده در پروژه اعلام کرد.

فیروزفر آزادسازی رودخانه زنجانرود از فاضلاب را از اهداف اجرای این پروژه دانست و تاکید کرد: نظر مدیریت شهری تکمیل این پروژه است.

شهردار زنجان با بیان اینکه طرح‌های مطالعاتی متعددی در گذشته برای رفع مشکل فاضلاب زنجانرود انجام شده اما هیچ‌کدام به نتیجه نرسیده است، افزود: از سال گذشته با تصویب شورای شهر، طرح مطالعاتی جدیدی را آغاز کردیم که خوشبختانه به نتایج مطلوبی دست یافتیم.

وی در ادامه به توضیح فاز اول این پروژه پرداخت و گفت: این فاز از پروژه از پل سید محمد آغاز شده و تا پل میربهاءالدین به طول ۱.۶ کیلومتر اجرا می‌شود.

فیروزفر عنوان کرد: با احداث یک کانال کنار گذر، فاضلاب شهری که از طریق معبر میربها به میزان ۱۶۰ لیتر بر ثانیه وارد زنجانرود می‌شد، به طور کامل از بستر رودخانه حذف خواهد شد.

وی با تأکید بر اهمیت این پروژه، اظهار داشت: آزادسازی بستر رودخانه تا فاز دو و سه در پایین دست پل میر بهاءالدین و بالادست پل سید محمد نیز در برنامه‌های آتی قرار دارد.

فیروزفر افزود: سازه آشغالگیر نیز به طول ۶۲ متر قبل از کانال احداث می شود.

شهردار زنجان در پایان با اشاره به اینکه این پروژه با اعتباری بالغ بر ۳۵ میلیارد تومان آغاز شده است، گفت: پیمانکار این پروژه متعهد شده است که با تمام توان خود، عملیات اجرایی را تا قبل از شروع فصل یخبندان به پایان برساند.

تصفیه و بازچرخانی فاضلاب از اولویت‌های استان است

استاندار زنجان نیز در مراسم کلنگ‌زنی و آغاز عملیات اجرای احداث سازه آشغال‌گیر و کانال انتقال پساب شهری ورودی به زنجانرود، گفت: بازچرخانی فاضلاب و قرار دادن آن در اختیار واحدهای تولیدی و صنعتی از اولویت‌ها و برنامه‌های توسعه‌ای استان است.

محسن افشارچی افزود: این پروژه از نمادهای توسعه شهر زنجان است که در حال حاضر حجم زیادی از طرح‌های مربوط به کنترل فاضلاب شهری از جمله در خیابان شهدا تا کوچه مشکی در حال اجراست و تکمیل شدن طرح‌های توسعه‌ای فاضلاب زمان‌ می برد.

وی با تاکید بر اینکه شهرداری زنجان در اجرای طرح کنترل فاضلاب به کمک استان آمده است، ادامه داد: این طرح با نگاه ایجاد تفرجگاه برای مردم شهر زنجان عملیاتی می‌شود.

افشارچی با بیان اینکه تکه‌ای از تفرجگاه قبلا در رودخانه زنجانرود عملیاتی شده است، افزود: تکمیل عملیات ایجاد تفرجگاه در حریم رودخانه در کنار سایر تفرجگاه‌ها به سالم‌سازی این محیط کمک خواهد کرد.

استاندار زنجان با تاکید بر ادامه همکاری بین مدیریت شهری با مسئولان استانی، گفت: نتیجه این همکاری در آینده دیده خواهد شد.

رفع دغدغه آلودگی زنجانرود با اجرای طرح تفرجگاهی

رئیس شورای اسلامی شهر زنجان نیز در این مراسم با تاکید بر تلاش اعضای شورا برای انتخاب بهترین طرح برای پاکسازی زنجانرود، گفت: با این طرح دغدغه مردم به ویژه باغداران برای پاکسازی منطقه عملیاتی می‌شود.

منصور مرادلو، پروژه زنجانرود را مهم‌ترین پروژه شهری دانست و اظهار داشت: این منطقه بخشی از خاطرات تفرجگاهی مردم زنجان است.

وی به تبدیل زنجانرود بعد از اجرای طرح پاکسازی به تفرجگاه اشاره کرد و افزود: این پروژه با قرارداد ۳۵۰ میلیارد ریالی عملیاتی می‌شود.

دادستان عمومی و انقلاب زنجان نیز در این مراسم به اجرای طرح مدنظر در کنار پل‌های تاریخی اشاره کرد و گفت: دستگاه‌های متولی باید به وظایف قانونی خود در آزادسازی بستر رودخانه عمل کنند.

بهروز عباسی با تاکید بر آثار مثبت اجرای پروژه مدنظر به لحاظ بهداشتی و محیط‌ زیستی برای شهر، افزود: این پروژه باید تا انتها عملیاتی شود تا مردم از منافع آن بهره‌مند شود.

گفتنی است : پل میر بهاءالدین مربوط به دوره قاجار است و در شهر زنجان در ابتدای جاده بیجار روی رودخانه زنجان رود واقع شده‌ است.

این اثر در تاریخ ۱۸ مهر ۱۳۵۶ با شماره ثبت ۱۴۸۴ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌ است.

این پل که ظرفیت تاریخی زنجان است با وجود داشتن تنها چند صدمتر فاصله از شهر به ‌دلیل بی‌اعتنایی متولیان امر و شهروندان به مکانی برای ریختن زباله و پسماند تبدیل شده بود که با بازدید و دستور استاندار برای ساماندهی آن اقدام شد.

 

Share this post