سنجش کیفیت آرد و نان سلیقه ای نیست

📅 تاریخ: 12 خرداد 1404 - 19:02 | ✍️ اقدام کننده: مهران حبیبی | 🆔 کد خبر: 22139 | 📢 منتشرکننده: آوای میهن نیوز

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان زنجان خبرداد:

 سنجش کیفیت آرد و نان سلیقه ای نیست

آرد

میهن نیوز- مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان زنجان گفت: استاندارد “آرد گندم – ویژگی ها و روش های آزمون” یک استاندارد ملی و اجباری در سطح کشور می‌باشد. که نخستین بار در سال ۱۳۴۳ تدوین و تاکنون ۷ بار مورد تجدید نظر و اصلاح کمیسیون های تخصصی مربوطه قرار گرفته است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان، ولی اله زمانی، اظهار کرد: کلیه استانداردهای ملی ایران برای حفظ همگامی و هماهنگی با تحولات و پیشرفت های ملی و جهانی در زمینه صنایع، علوم و خدمات تدوین و بروزرسانی می‌شوند. بنابراین باید همواره از آخرین تجدید نظر استانداردهای ملی ایران استفاده کرد.

وی با اشاره به اینکه استاندارد ملی ایران در حوزه آرد و نان شاخص‌هایی را جهت سنجش کیفیت در اختیار دارد، بیان کرد: این شاخص‌ها عددی بوده و از طریق آزمایشات مشخص شده توسط سازمان ملی استاندارد، قابل اندازه گیری می باشد. لذا تعیین کیفیت آرد نان نه یک امر سلیقه ای بلکه یک فرآیند تخصصی و نیازمند آزمایشات گوناگون می باشد.

وی اظهار کرد: در راستای نظارت بر اجرای کامل و صحیح استاندارد ملی ایران در حوزه آرد و نان، اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان هر دو هفته یک بار و با هماهنگی نمایندگان دانشگاه علوم پزشکی، سازمان استاندارد اقدام به بازدید و نمونه برداری از کلیه کارخانجات آردسازی استان می نمایند.

زمانی گفت: جهت حصول اطمینان از کیفیت آردهای توزیع شده در سطح نانوایی های استان، به طور مرتب و ماهانه حداقل ۲ بار به صورت تصادفی از تعدادی از واحد نانوایی در سطح مرکز استان و شهرستان ها نمونه برداری انجام می شود.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان زنجان عنوان کرد: کلیه نمونه های اخذ شده با استفاده از شیوه ها و دستگاه های تعیین شده در استاندارد ملی ایران مورد آزمایش قرار گرفته و نتایج بدست آمده با شاخص های تعیین شده در استاندارد، مقایسه و رصد می شود.

وی اظهار کرد: بر این اساس، هم‌اکنون کلیه آردهای تولید شده در کارخانجات آردسازی سطح استان دارای کیفیت مورد انتظار سازمان استاندارد ملی ایران بوده و ارزش غذایی آن ها نیز مورد تایید کلیه ارگان های ذیربط می باشد.

 زمانی بیان کرد: حفظ کیفیت آردهای توزیع شده در بین واحدهای نانوایی مستلزم توجه و به کارگیری شیوه های صحیح نگهداری می باشد که از جمله آن ها می توان به قرار دادن کیسه ها بر روی پالت و به دور از نور خورشید و با دما و تهویه مناسب و به دور از رطوبت و توجه به تاریخ تولید و انقضاء آرد، ایجاد فاصله مناسب بین کیسه ها و تنور واحد نانوایی و غیره اشاره کرد.

Share this post